Thursday, April 7, 2011

Zeker vijf leden Afghaanse veiligheidsdiensten gedood bij aanval in Kandahar

Bij een aanval van opstandelingen in de Zuid-Afghaanse stad Kandahar zijn zeker vijf Afghaanse veiligheidsagenten om het leven gekomen. Er vielen ook 12 gewonden.

Een of meerdere zelfmoordaanvallers vielen een opleidingscentrum van de politie aan, zo bericht de BBC. Zeker drie aanvallers werden ook gedood.

De aanval was gericht tegen een opleidingscentrum van de Afghaanse politie en het leger.

Een zelfmoordaanvaller reed in een ambulance en liet zijn explosieven afgaan in de buurt van het rekruteringscentrum, zo meldt de Afghaanse televisiezender TOLONews.

Vervolgens drongen twee andere aanvallers de compound binnen en ontstond een vuurgevecht met Afghaanse veiligheidstroepen.

De opstandelingen waren gewapend met raketgranaten en automatische wapens. Het treffen duurde ongeveer zes uur en er kwamen ook buitenlandse troepen het gebied binnen.

De omgeving werd afgesloten en er vlogen helikopters over. De wegen werden afgesloten totdat de strijd eindigde.

Drie soldaten van het “National Directorate of Security”, een Afghaanse agent en een rekruut van het Afghaanse Nationale Leger (ANA) kwamen om. Twaalf politiesoldaten raakten gewond.

Momenteel worden tienduizenden Afghaanse agenten en troepen getraind om Afghanistan te beveiligen als de NAVO vertrekt.

De zuidelijke provincie Kandahar staat bekend als een van de onveiligste gebieden in Afghanistan. Het is het terrein waar de Taliban zijn spirituele oorsprong heeft.

Op 19 februari kwamen 19 mensen om bij een aanval op het politiehoofdkwartier van Kandahar. Agenten en overheidsfunctionarissen zijn er regelmatig doelwit van aanvallen.

Iedereen verwacht dat het geweld in Afghanistan nog verder toe gaat nemen.