Saturday, April 28, 2012

4 doden bij aanval Taliban op residentie gouverneur Kandahar

Twee gewapende mannen hebben zaterdagochtend het gebouw van de gouverneur van de provincie Kandahar in het zuiden van Afghanistan aangevallen. De twee aanvallers en twee bodyguards zijn daarbij om het leven gekomen.

TOLO News bericht dat de aanvallers probeerden de residentie binnen te dringen en begonnen te schieten op veiligheidspersoneel, zo vertelde Toorialay Wesa, de gouverneur van Kandahar.

Twee beveiligers van Wesa vonden daarbij de dood. Wesa zei: "Mijn twee bodyguards werden gedood bij de aanval en een ander raakte gewond. Niemand van het andere personeel raakte gewond.”

Er vielen ook geen burgerslachtoffers, aldus de gouverneur.

Wesa bevestigde dat hij aanwezig was in het kantoor tijdens de aanval.

Het treffen duurde 30 minuten totdat beide aanvallers waren doodgeschoten.

Het persagentschap Pajhwok meldt dat Wesa vertelde dat de twee zelfmoordaanvallers die zijn kantoor bestormden hun pistolen hadden verstopt in hun schoenen.

Volgens het persagentschap Khaama zeiden lokale bewoners en getuigen in de buurt dat Wesa met een helikopter werd geëvacueerd uit de compound en dat de twee schutters door Afghaanse veiligheidstroepen werden gedood.

Volgens TOLO News hebben de Taliban de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Bij de explosie van een bermbom in de provincie Maidan Wardak in het oosten van Afghanistan zijn vrijdag zeker 10 Afghaanse politieagenten gedood.

De agenten van de “Afghan Local Police” (ALP) reden in het district Chak met hun pickup op de bermbom.

Opstandelingen vallen met grote regelmaat overheidsgebouwen, Afghaanse functionarissen en leden van de Afghaanse en buitenlandse troepenmachten in Afghanistan aan.