Thursday, January 19, 2012

7 doden bij zelfmoordaanslag bij luchtmachtbasis Kandahar Air Field

Bij een zelfmoordaanval bij de ingang van de luchtmachtbasis in de Zuid-Afghaanse stad Kandahar zijn donderdag zeker 7 mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn 3 burgers en een kind.

Dat meldt TOLO News. Acht mensen, waaronder twee burgers en twee soldaten van het Afghaanse nationale leger, raakten gewond. Dat vertelde Zalmay Ayoubi, de woordvoerder van de provincie Kandahar.

Er vielen geen gewonden onder buitenlandse soldaten.

De BBC maakt melding van 7 burgers die bij de aanslag zijn omgekomen, waaronder 2 kinderen.

De Taliban hebben aan de Britse omroep BBC gezegd dat ze verantwoordelijk zijn voor de zelfmoordaanval.

Op het internationale vliegveld van Kandahar, Kandahar Air Field (KAF), zijn duizenden buitenlandse troepen gestationeerd.

Voor de poorten naar de grotere bases van de buitenlandse troepen staan vaak vrachtwagens om goederen af te leveren. Daarnaast zijn er veel Afghanen die naar een besis gaan of ervan vertrekken omdat ze er werken.

Aanslagen in Helmand
Bij verschillende bomaanslagen in de provincie Helmand, eveneens in het zuiden van Afghanistan, vonden woensdag zeker 13 mensen de dood, waaronder 3 Afghaanse politieagenten.

- Het persagentschap Pajhwok meldt intussen dat het dodental is opgelopen tot 17. Er vielen 23 gewonden. -

Panjway
Eerder dit jaar kwam bij een aanval van een zelfmoordterrorist in de provincie Kandahar Sayed Fazludin Agha om het leven, de gouverneur van het district Panjway. Bij deze aanslag vielen zeker nog vier doden en 10 gewonden.

De BBC meldt dat volgens analisten de aanslagen in het zuiden kenmerkend zijn voor de instabiele veiligheidssituatie.